The Adventures of Mrs. Jesus

Ráda bych Vám představila knihu, která donutila matku autora, aby ho unfollowovala na Facebooku. Seznamte se s The Adventures of Mrs. Jesus (4/5) a s Mrs. Jesus samotnou.

IMG_20150807_210536

 

Ideální pro válení se na pláži. Je to taková jednohubka, která vznikla z webového komiksu (tudíž se dá jednoduše dohledat na internetu). Stejně takové letmé bude i seznámení s touto knihou. 

Asi Vás nepřekvapí, že medvěd se tam skutečně objeví. Jaké jsou tedy plusy? Určitě Vám poskytne zábavné vytrhnutí z každodenní reality. Pokud ale máte obdobné problémy jako Mrs. a Mr. Jesusovi, můžete se potěšit tím, že podobné situace se dají řešit opravdu absurdněji, než by Vás kdy napadlo.

Negativní stránky – ano, člověk, který bere náboženství až příliš vážně, tuto knihu opravdu neocení (díky tomuto paradoxu, že jsem byla při čtení obklopena až fanaticky věřícími, jsem si tuto knihu užila o dost více). Další minus vidím v tom, že kromě absurdních a surreálních situací občas kniha působí povrchně. Nutí ke zobecňování a stereotypizaci. Nic to nemění ale na tom, že např. pár vtipů o ovčí povaze věřících tam opravdu sedí jako… Inu, jako hřebíček na hlavičku, abychom vybrali z těch slušnějších.

Takže pokud máte rádi nekorektní humor, který zachází k absurdnu, ale není příliš neskousnutelný, rozhodně si dohledejte více.

Hezký den!

Leave a comment